BME angol középfokú nyelvvizsga-feladatok

Az itt szereplő feladatok százalékos értékelése némileg eltér a vizsgán alkalmazottól, itt ugyanis az is ér valamennyit, ha legalább másodikra (vagy sokadikra) eltalálod a jó választ (és minél előbb, annál többet ér). A feladat befejezésekor azonban mindig azt is megtalálod, hogy hány kérdésre válaszoltál elsőre jól - a vizsgán természetesen csak ezt értékelik.

A feleletválasztós tesztek nem teljesen ebben a formában szerepelnek a vizsgán, mert ott jelenleg összefüggő szövegeket használnak, nem különálló mondatokat. Gyakorlásra azonban az itt található különálló mondatok is alkalmasak, mert ezek megoldásához is ugyanazokra a nyelvi ismeretekre van szükség. A második oszlopban szereplő feleletválasztós tesztek azonban már pontosan megegyeznek a vizsgán szereplő típussal.

A itt található szövegkiegészítéses feladatok némelyikében nem 25, hanem csak 20 szó közül kell kiválasztani a megfelelőt - ugyan talán így egy kicsit könnyebb, mint a vizsgán, de ez egyrészt nem nagy különbség, másrészt ezt azzal ellensúlyoztuk, hogy a kihagyások kicsit nehezebbek. De ebből is található pontosan olyan típusú, mint amilyen a vizsgán szerepel.